Mindfulness en cultuureducatie? Het kan!

Panta Rhei is een kleine uitgeverij die zich gespecialiseerd heeft in boeken rondom creatieve vorming en sociaal emotionele vorming. Directeur Ger Storms legt uit dat hij als leerkracht in het voortgezet onderwijs is begonnen en 27 jaar geleden als uitgever is gestart. Hij is toen begonnen met het uitgeven van educatieve spelletjesboeken rondom muziek, dans en drama. Deze boeken vonden gretig aftrek. Panta Rhei maakt praktische activiteitenboeken waarmee docenten direct zelf aan de slag kunnen. Een van hun bestsellers is het boek Spelletjes van 3 minuten om kinderen te motiveren. Op momenten dat de aandacht van kinderen verslapt doet een spelletje wonderen. Na een kort spelmoment kunnen kinderen zich veel beter concentreren, wat het lesgeven ten goede komt.

Momenteel richt de uitgeverij zich op spiritualiteit, meditatie, yoga en mindfulness. Storms merkt dat dit onderwerp de laatste jaren erg in trek is. De uitgever werkt alleen met auteurs die in de praktijk staan en weet hebben waarover zij schrijven. Deze auteurs verzorgen vaak zelf ook opleidingen aan docenten.

Panta Rhei komt graag naar de CEOB omdat het publiek interessant is voor de uitgeverij. Op de CEOB komen zij in direct contact met in kunst en cultuur geïnteresseerde leerkrachten die ter plaatse alle boeken kunnen inzien en aanschaffen.