djproducer.school wil onderwijs veroveren

djproducer.school geeft muzikale workshops aan kinderen en jongeren van 8-18 jaar. Ooit begon het bedrijf met het geven van dj- of muziekworkshops aan bedrijven en bij evenementen. Later kwam er steeds meer vraag uit het onderwijs om deze workshops ook op scholen te verzorgen. De workshops van djproducer.school kenmerken zich door creatieviteit, muzikaliteit en zelf doen.

“Wij komen met 30 tot 40 dj-sets bij scholen langs en geven een inspirerende les in de wereld van dance en DJ’s”, vertelt Laurens Smit, van djproducer.school. “In ongeveer anderhalf uur leren deelnemers door middel van voorbeelden, fragmenten en filmpjes de basisbeginselen van het dj’en. Ze worden begeleid door professionele DJ’s. De workshop wordt afgesloten met een ‘finale’ waarbij een aantal talentvolle leerlingen zelf mogen laten horen wat ze geleerd hebben.”

Een andere workshop die djproducer.school verzorgt is ‘Musicmakerz’. Deze workshop wordt voornamelijk op middelbare scholen gegeven. Leerlingen gaan in groepjes van 3 aan de slag met een sampler om zo hun eigen dance- of hiphoptrack te maken. Omdat er in groepen gewerkt wordt, is er veel aandacht voor het aspect samenwerken.

djproducer.school denkt op de CEOB nog meer scholen te kunnen laten zien hoe leuk en inspirerend hun workshops zijn. Daarvoor leent de beurs zich uitstekend.